Szerkesztőségi körkérdés: Melyik Vas megyei éttermekben ettetek jókat?

2013.07.09. 07:58

A napokban jókora olvasói aktivitást generált egy Vas megyei gasztrokönyv megjelenéséről szóló hírünk. Most munkatársainkat is megkérdeztük.

Ételfotó

A napokban jókora olvasói aktivitást generált egy Vas megyei gasztrokönyv megjelenéséről szóló hírünk. Most munkatársainkat is megkérdeztük.

A napokban jókora olvasói aktivitást generált egy Vas megyei gasztrokönyv megjelenéséről szóló hírünk. Most munkatársainkat is megkérdeztük.

Fontos megjegyzés: nemcsak a kollegákkal, de a válaszokban szereplő éttermekkel sem egyeztettünk, azaz nem reklámcikk született.

Kánya Dóra

Kánya DóraAz ízlés szubjektív. Nem vagyok nagy gasztroszakértő, de szeretem a különleges ételeket, merész összeállításokat.

Nem tudom, hol ettem a legjobbat a megyében, inkább több helyen ettem jót. Éppoly jól tud esni hajnalban egy lángos a piacon, mint este egy háromfogásos menü a Café Mólóban.

Hangulatfüggő.

Az utóbbiban persze nagyobb a választék. Valamelyik nyáron ettem ott hideg gyümölcslevest - eperből- az nagyon megragadt, pedig sok helyen kóstoltam már.

Szeretem a Tóvendéglő étlapját is, a tésztaféléket és mindent, aminek köze van Olaszországhoz.

Sok múlik persze a kiszolgáláson és az enteriőrön, na meg a társaságon. A berendezés tekintetében például az Old Post nálam előkelő helyen szerepel, ott egy garnélarákos saláta valami száraz fehér borral a biztos recept egy nyári estén. Na tessék, máris korog a gyomron…

Rózsa Melinda (Rose)

Rózsa MelindaA VAOSZ-nak verhetetlen volt a velős pirítósa. Amíg volt VAOSZ.

A Gödörben rosszat soha nem ettem!... amíg... na, persze van az új hely, de az nem ugyanaz, hiszen egy vendéglő nem csak az ételről szól, de a környezetről, a hangulatról is.

És akkor forduljunk pozitívba: igen jókat, igazi ínyencfalatokat sikerül kifogni a Tóvendéglőben, még ha maga az étterem az én ízlésemnek kissé túl steril is, és legalább ilyen jókat a Wagnerben (a szombathelyire gondolok) – itt inkább a hagyományos kínálatból. Megkapja a jelest a Gerendás is, a  milánói bordáért.

De ahol a legjobbat ettük mostanában, az már épp a határ túloldalán van: a beledi (bildeini) fogadóban egy magyar mesterszakács, Szíjártó Balázs a séf. Egy 350 fős faluban járunk. Vasárnap dél van. Telt ház. Sunday brunch, svédasztal a magyarostól a francián át az olaszig, azt se tudjuk, hol kezdjük... Hát, megfordultam már nagykövetségi fogadásokon, ötcsillagos szállodákban rendezett divatrendezvényeken, kormányzati protokollalkalmakon – olyan helyeken, ahol a svédasztal kínálatára legalább akkora gondot fordítottak, mint magára az eseményre. Itt legalább ilyet tudnak, csak a sznobszag nélkül (szmájli).

Ejj, de szerettem volna egy környékbeli magyar étteremről is ezt írni.

Józing Antal

Józing AntalAzt hiszem, sokkal többet kellene járnom éttermekbe ahhoz, hogy magabiztosan nyilatkozzam arról, hogy melyik is számomra a legjobb.

Ugyanakkor ha azt nézem, hogy hol is ettem jókat, nem feltétlenül kizárólag az ételek íze  számít. Mindjárt mondom, hogy mire gondolok.

Néhány évvel ezelőtt nyaranta többször is megfordultam a Kispityerben.  Nagyon jókat ettem, mivel a kemencében sült harcsához alaposan hozzátett a lugasos kerthelyiség hangulata. 

Jókat tudtam enni a Gekkóban is. Egyrészt mert nagyon korrektnek találtuk az ár/érték hányadot, másrészt a hely csak három perc séta csak itthonról, ami a különösen csábító lehetőség az étkezések befejezése után.

A legújabb kedvenc a Tóvendéglő, amely mindig is szép hely volt, különösen a nyári teraszokkal, és azt tapasztaltuk, az utóbbi egy-két évben az ételek minősége is felnőtt az épített és a természeti környezethez.

Mindezek mellett a tavalyi évben komoly gasztronómiai élmény ért a Hotel Pelikánban is, ahol egy családi ebéden vettünk részt.

Szombathelyen kívül a sárvári Hotel Bassiana étterme volt eddig a legmeggyőzőbb.

Be kell vallanom, néhány nagyobb nevű „vidéki” étterem csalódás volt, és néhány ígéret látogatása még várat magára.

Várnai Zsolt

Várnai Zsolt1. Quesadillas a Cafe Mólóban. Sajnos legutóbb már nem volt az étlapon, de valami hasonlót összeütöttek, mikor kértem. Kár érte, nagyon jól készítették el.

2. Roston csirkemell pitával Görög pizzériában. Valamiért nekem nagyon bejön az a csípős mézes mártás amivel felszolgálják, és déli menüben csak 990.- Ft. Bár nem vagyok nagy pizzarendelő, de ha mégis, akkor csakis tőlük. Egy szép emlékű Alon-pizza teszten is ők nyertek.

3. Mad Mex és a csirkés burritójuk. Itt amúgy mindent jól csinálnak, sosem csalódtam bennük.
.